top of page
10455849_536485049812491_6373205305140692346_n.jpg

Om mig

Jag heter Marie-Therese Karlberg och är fotograf sedan 30 år tillbaka. Jag har genom åren fotat filmstjärnor, politiker, bröllopspar och nyblivna föräldrar. Något som alla har gemensamt när de kommer till mig för att få den perfekta bilden är att de vill att fotografiet ska lyfta fram deras bästa jag. Jag vet hur jag ska ta fantastiska bilder och jag brinner för att hjälpa dig ta fram bilder som du kan använda hur du vill, oavsett om det är pressbilder eller för privat bruk.

Min story

Jag är väldigt levnadsglad och försöker utgå från den plats jag står på och göra det bästa av situationen. Jag ser det vackra i varje människa och detta vill jag bevara på bild.

Jag föddes 1964 i Kalix uppfödd på löjrom och jantelag Drog vidare efter 18 år till Luleå. Startade Shay foto i en källarlokal efter avslutat gymnasium  i Kallkällan och tyckte livet var på topp. Ingenting kan mätas med känslan att stå i sin egen fotostudio. Doften av framkallningsvätskor och röda mörkrumslampor är en romantik som inte går att återskapa. Jag köpte film på metervara och framkallade negativen själv. Spännings att se när bilden växte fram i karen . Retusch av de färdiga bilderna då det alltid lyckades ligga ett damm på negativen som blev ett vitt streck. Jag skötte Max hamburgerkedjas personaltidning på halvtid och hade allmänt kul.

Shay Models

Jag startade Shay Models med två vänner och gjorde visningar i Norrbotten. Flyttade till Stockholm och gjorde en modelltävling med Camilla Henemark som hette 1989 års zoo-modell.

Man, tre barn, utbildade mig till Ma/No  lärare 4-9  Bästa jag gjort. Otroligt kul utbildning men blev aldrig lärare. Jag är en fotograf. Så gick det några år och livet är ju upp och ner. Jag jobbade som vimmelfotograf på Veckans nu i tre år och fotograferade varenda kändis fest. Sedan några år tillbaka har jag gjort 15 egna kändisfester tillsammans med Johan Carlen.

Vi ses genom linsen!

bottom of page