top of page

8 saker att tänka på innan en fotografering

Uppdaterat: 20 feb. 20231. Planera din outfit i tid


Välj ut vilka kläder, skor och smycken du ska ha på dig inför fotograferingen. Sätt ihop olika set och se till att allt är helt, rent och struket inför dagen.


2. Hår, Naglar, Hy


Inför en fotografering kan det vara bra att boka ett frisörbesök för att fräscha upp rötter eller bara toppa håret så det inte ser frissigt ut. Se till att dina naglar är nymanikerade och nagelband klippta. För vissa som har mycket fjun i ansiktet så kan det vara bra att tråda ansiktet. (dock inte för nära inpå fotograferingen då viss rodnad kan uppstå)


3. Öva posering i spegeln


Ibland är det svårt att veta hur man ska stå eller posera inför en fotografering, därför kan det vara bra att öva poseringar i spegeln hemma. Se över vilka dina bästa vinklar är.


4. Drick vatten och vila


Försök att dricka mycket vatten och minska intaget alkohol kvällen innan en fotografering. Alkoholintag kan få en att se svullen ut i ansiktet dagen efter, därför är det bra att skippa alkoholen och försöka få en god natts sömn natten innan.


5. Rengör Smycken


Har du en vigselring eller ett halsband som du bär dagligen kan det vara bra att rengöra dessa inför en fotografering.


6. Planera vad du vill ha


Hur ska du använda bilderna efter att fotograferingen är klar? Det är viktigt att gå in på en fotografering och veta vad ditt personliga märke är och vad du vill utstråla. Passar de kläder och smycken du valt med ditt märke? Passar hår och make up in på det du vill utstråla?


7. Tvättat hår och rent ansikte


För att stylisten ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt så är det bra om ditt hår är nytvättat och torrt samt att ditt ansikte är rent från smink och produkter.


8. Kom ihåg att äta innan


Många tycker att fotograferingar är spännande men även stressiga situationer och glömmer därför bort att äta innan. Glöm inte att äta en stadig frukost.
28 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page