top of page

Varför är det så dyrt att anlita en fotograf när filmen är gratis?
Är en fotografering dyr som ett rån? Alla fotografer borde köra Ferrari då det är gratis att ta bilder. Men faktum är att vi fotografer har fortfarande kostnader, även om vi inte behöver köpa film och framkallning. Här är några av våra kostnader.

  1. Utrustning: Vi behöver hålla oss uppdaterade med den senaste tekniken och vi har ofta investerat mycket i dyr utrustning, som kameror, objektiv, belysning, bakgrunder och redigeringsprogramvaror.


  1. Kompetens: Vi har investerat många år i vår utbildning och erfarenhet, och vi är ofta konstnärliga yrkespersoner som har utvecklat en unik stil och förmåga att ta fantastiska bilder.

  2. Studiokostnader: Vi som har en egen studio måste betala för hyra, el, internet, möbler och annan utrustning.

  3. Försäkringar: Vi behöver ofta ha försäkringar för att skydda oss mot skador eller förlust av utrustning och bilder.


  1. Tiden. Och sist men inte minst tiden. Det gick snabbt att skicka filmrullar på framkallning. Vi tog färre bilder. Filmrullen tog slut. I dag kan vi ta 1000 bilder på en fotografering. Men sen ska alla bilder gås igenom. Säkerhetskopiera, arkivera och redigera.Jag kan sitta med en bild i 10 sekunder och nästa bild i en timme eller flera. Det finns inga gränser på vad man i dag kan göra ed en bild. Ofta är det svårt att sluta.

Även om det inte finns några kostnader för film och framkallning längre, finns det fortfarande många andra faktorer som påverkar kostnaderna för fotografering. Det är viktigt att komma ihåg att vi fotografer erbjuder en tjänst som kräver mycket tid, kunskap och utrustning, och priserna speglar ofta det arbete och den kompetens som går in i varje fotografisk session.


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page