top of page

Så mycket bör du budgetera för en professionell porträttfotograf!


När det gäller att upphandla en porträttfotograf för ditt företag är det viktigt att ha en uppfattning om vad det kommer att kosta. Men det kan vara svårt att veta exakt vad du bör budgetera för en professionell porträttfotograf.

Det finns ingen exakt siffra på vad en porträttfotograf kommer att kosta, eftersom priserna varierar beroende på en mängd faktorer, inklusive fotografens erfarenhet, tekniska kompetens och lokalisering. Men som en allmän tumregel kan du förvänta dig att betala från 1400 kronor/ timme för en professionell porträttfotograf enligt Svenska Fotografers Förbund. Sen tillkommer framkörning om fotografen ska komma till dig. Redigering, pris per bild och ibland även en kostnad att friköpa bilden.

När du budgeterar för en porträttfotograf är det viktigt att tänka på vad du får för pengarna. En dyrare fotograf kanske har mer erfarenhet, bättre utrustning och kanske till och med en större portfölj att visa upp. Men en billigare fotograf kan också ha en unik stil och ett starkt öga för detaljer.

Så när du bestämmer hur mycket du ska budgetera för en porträttfotograf, tänk på vad du är beredd att spendera och vad du förväntar dig att få för pengarna. En professionell porträttfotograf kan vara en investering, men det är viktigt att se till att du får värdet för pengarna.35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page