top of page

Mitt hemliga dubbellivBilderna som togs på mig under Frank Marinis Gatsby-party på Cirkus fick mig att reflektera över hur bilder kan spegla vår identitet. Festen var som en magisk tidsresa där jag kände mig som om jag hade klivit rakt in i en annan era. Den påminde mig om mina rötter i teatern och hur jag alltid har haft en kärlek för att klä ut mig och gestalta olika karaktärer. Temafester är det närmaste jag kommer scenen nuförtiden.

Men jag får utlopp för mitt teaterintresse vid mina fotograferingar, där jag agerar som regissör. Som brandingfotograf är mitt uppdrag att fånga mina kunders unika identiteter och sätta tonen för deras varumärken. Det är en utmaning och en ära att vara en del av den processen.


Tänk så här när du ska skapa ditt personliga varumärke.

Precis som festen hade en tydlig Gatsby-berättelse, börjar all framgångsrik brandingfotografi med en unik och engagerande berättelse. Innan du ställer dig framför kameran, ta dig tid att definiera vilken historia ditt varumärke vill berätta. Vad är ditt budskap? Vem är din målgrupp? Hur vill du att de ska uppleva ditt varumärke? Detta är grundstenen som allt annat bygger på.Klä ditt varumärke i identitet. 

Precis som min Gatsby-utstyrsel reflekterade eran, bör ditt varumärkes uttryck vara konsekvent och spegla din historia. Vilka färger, former och stil representerar din verksamhet bäst? När du klär ditt varumärke i en tydlig visuell identitet blir det lättare för kunderna att känna igen och koppla sig till ditt varumärke. 

Till exempel Isabella Löwengrip har ofta setts i en stil som speglar hennes personliga varumärke – elegant, modern och sofistikerad. Även om hennes klädstil inte nödvändigtvis representerar specifika varumärkesfärger, har hennes konsekventa och igenkännliga modeval blivit en del av hennes personliga och professionella image.

En annan svensk kändis som kan nämnas är designern och entreprenören Filippa Knutsson, grundare av klädmärket Filippa K. Hon är känd för sin minimalistiska och tidlösa stil, vilket också återspeglas i hennes varumärke. Hennes personliga klädstil och varumärkets estetik går hand i hand, vilket har bidragit till en stark och konsekvent varumärkesidentitet.
Skapa en koppling.

Precis som festen skapade en känslomässig koppling mellan oss alla utklädda genom att ta oss tillbaka i tiden, bör dina bilder sträva efter att väcka känslor hos din målgrupp. Förtroende och lojalitet byggs genom känslomässig koppling. Människor vill inte bara handla med ett varumärke; de vill vara en del av dess berättelse, hur klyschigt det än låter.
Praktiska tips: Här är några konkreta råd för framgång inom brandingfotografi:

  • Planering och forskning: Förstå din målgrupp och marknad. Planera varje fotografering med en tydlig idé om vad du vill uppnå.

  • Äkthet är nyckeln: Var äkta. Överdriven redigering och konstgjordhet kan skada din trovärdighet.

  • Konsistens: Håll en konsekvent stil över alla plattformar och kanaler. Detta skapar igenkänning och förtroende.

  • Berätta historier: Varje bild bör bidra till att berätta din varumärkes historia och värderingar.

Så, precis som min Gatsby-festupplevelse tog mig tillbaka i tiden och skapade minnen, hoppas jag att denna artikel har gett dig insikter om hur du kan använda brandingfotografi för att skapa minnesvärda och meningsfulla bilder för ditt varumärke. Genom att börja med berättelsen, klä ditt varumärke i identitet och skapa en djup känslomässig anslutning kan du inte bara skapa bilder utan också berätta en historia som dina kunder vill vara en del av. Fotografi handlar om att skapa identitet och minnen som varar.


Mycket att tänka på? Här kan du ladda ner en checklista som gör det lättare att komma i gång.Checklista
.pdf
Ladda ner PDF • 65KB

#Brandingfotografi#Varumärkesidentitet#VisuellIdentitet#FotografiTips#FotografiInspiration#Varumärkesberättande#Fotograferingsteknik#FotografiPlanering#Klädstil#Poseringstips#FotografiUtveckling#KreativtArbete#FörtroendeFörVarumärke#Moodboard#KreativtUtryck


Commentaires


bottom of page