top of page

Kundcase bokbilder

Fotografering av enkla skissbilder till en kommande bokidé som ska presenteras på olika bokförlag.
Jag hade privilegiet att bli anlitad av min vän Cecilia Burlin Åhnberg och hennes kollega Helene Pellevik för att genomföra en professionell fotografering av skissbilder till deras bokprojekt, som de har arbetat på intensivt det senaste året. Syftet med fotograferingen var att illustrera idén inför förlagen, och det var av stor betydelse att även presentera bilder som kunde locka och övertyga potentiella intressenter.


Vi tog beslutet att genomföra fotograferingen med min iPhone, med tanke på att bilderna inte behövde vara av större format vid detta tillfälle. Om det visade sig vara aktuellt att gå vidare till en mer detaljerad och högupplöst fotografering, skulle vi använda en professionell kamera. För nuvarande var dock den tekniska prestandan hos min iPhone fullt tillräcklig för att möta behoven. Trots den mer avslappnade inställningen var det ändå viktigt att skapa bra bilder med rätt stil som kunde övertyga och sälja idén på bästa sätt.


Fotograferingsprocessen inleddes med noggrant rengöring av telefonens linser för att säkerställa optimal bildkvalitet. Vi valde Clarion Hotel på Södermalm som vår utgångspunkt, med tanke på dess estetik och atmosfär som passade väl för vårt syfte. En betydande faktor i vår planering var att välja lämpliga kläder för Cecilia och Helene, för att deras utseende skulle harmonisera med bokens budskap. Under fotograferingen genomförde vi tre klädbyten för att variera bildernas visuella intryck och ge en dynamisk känsla.


Vi fokuserade främst på att ta porträttbilder av dem individuellt samt bilder där de var tillsammans, för att representera samarbetet och gemenskapen som präglade bokprojektet. Bilderna skulle spegla bokens glada och festliga budskap, och vi utnyttjade det generösa naturliga ljuset som strömmade in genom hotellets stora entréfönster för att skapa en behaglig och fördelaktig belysning. Utomhusfotograferingen ägde rum under ett tak för att undvika hårda skuggor och oönskad starkt ljus på huvudena.


Genom att noggrant planera och genomföra fotograferingen med hänsyn till bokens budskap och önskemål, samt att dra nytta av både inomhus- och utomhusmiljöer, lyckades vi skapa en serie bilder som effektivt illustrerar och förstärker idén bakom boken. Bilderna fördes över direkt via airdrop. Cecilia och Helene var nöjda med resultatet och kände att bilderna kommunicerade deras vision.Det var en glädje och ära att vara en del av detta projekt och jag är stolt över att ha kunnat bidra. Ett av de roligaste jobben är att hjälpa författare och konstnärer att nå sina mål.


Vill du ha tillgång till kreativa och professionella bilder för ditt nästa projekt? Tveka inte att kontakta mig här på hemsidan för att diskutera dina behov.

Genom att samarbeta med mig får du inte bara tillgång till min kreativitet och erfarenhet, utan även en kostnadseffektiv lösning som passar din budget.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page