top of page

Ett romantiskt uppdrag...

Att fotografera två olika honeymoon resorts i Kenya.


Jag är tacksam att ibland få göra lite annorlunda jobb. Det var inte helt okomplicerat att få till detta resereportage för Bröllopsguiden som nog i slutändan kostade mer än det smakade. Men det var det värt. Att resa och göra ett reportage gör att man kommer mycket närmare personalen och kommer in backstage överallt.


Jag hade ingen uppfattning om Kenya och det överträffade mina förväntningar.

Vi flög på kvällen med Ethiopien Airlines och efter en mellanlandning i Addis Abeba landade vi 14 timmar senare i Mombasa. I princip ingen tidsskillnad vilket gör det lätt att åka bara en vecka. Dvs ingen jetlag. En time söder om Mombasa ligger den kritvita långa stranden Diani Beach. Här ligger hotellen på rad i varierande kvalitet.


Vi bodde först tre nätter på Waterlovers. Supermysig litet familjärt hotell som är svenskägt. Och som jag efter kommit hem såg att jag fotograferat familjebilder på ägarna för många år sedan. Värden är liten.

Resterande 4 nätter bodde vi på ett lite större resort, Kinundo Kwetu. Också detta ägdes av en svensk familj. Fantastisk mat, fantastisk personal och 30 grader i havet.


Mer finns att läsa i Bröllopsguiden som ligger ute i butikerna strax.

Resan arrangerades av Ecolyx. Tror inte jag vågar resa igen utan deras vakande närvaro som förenklade allt.


Fick fotografera en galopp på stranden när hotelldirektören på Kinondo rastade en av anläggningens hästar.


Bilder från Waterlover resort


Bilder från Kinondo resort. Finsk vedeldad bastu, snorkeltur och en minisafari han vi med.22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page