top of page

5 viktiga faktorer att överväga innan du bokar en företagsfotograf


När du ska boka en porträttfotograf för ditt företag är det viktigt att ställa rätt frågor. Här är fem frågor du kan ställa till fotografen innan du bokar:

  1. Vilken typ av företagsfotografering är du specialiserad på? T.ex. produktfotografering, teamfotografering, arkitektur eller evenemang. Vi har lite olika utrustning för olika typer av uppdrag. Dessutom kanske inte en porträttfotograf har vanan inne att fotografer hus och vice versa.

  2. Vilken typ av kamerautrustning och belysning använder du vanligtvis för att ta företagsfotografier? Detta kan ge en liten hint om hur verksam fotograf är. En del har andra jobb vid sidan av och åtar sig fotouppdrag då och då. Då kanske man inte uppdaterar utrustningen lika ofta och blir därmed inte lika rutinerad. En professionell fotograf har alltid med sig extra utrusning. Saker kan gå sönder.

  3. Har du erfarenhet av att arbeta med företag i vår bransch, och kan du visa mig några exempel på ditt arbete? Det finns alltid bilder på hemsidan men hur gamla är de? Instagram är en plattform som visar det senaste.

  4. Vad är din process för att skapa en skräddarsydd plan för min företagsfotografering, inklusive val av plats, scenografi, utrustning och teammedlemmar? Planering är A och O annars tar allting onödigt lång tid.

  5. Vad är din policy för bokning, avbokning eller ombokning av en företagsfotografering, och vad är dina priser och betalningsvillkor?

Det finns många fler saker man kan tänka på men dessa är de viktigaste.
36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page